Hemsidor till hantverkare – Webbplatser för hantverkare

För att skapa en attraktiv och effektiv hemsida för ditt hantverksföretag är det viktigt att inkludera en rad funktioner som förbättrar kundupplevelsen och gör det enkelt för besökare att hitta relevant information. 

I denna artikel kommer vi att utforska viktiga funktioner och hur du kan använda dessa för dina behov.

Tydlig tjänstemeny

En av de viktigaste funktionerna på en hantverkares hemsida är en tydlig och lättillgänglig tjänstemeny. Detta hjälper kunderna att snabbt och enkelt hitta information om de tjänster du erbjuder, som exempelvis snickeri, målning, renovering och VVS. Menyn bör vara uppdaterad och i ett format som är lätt att läsa och förstå, exempelvis genom att använda tydliga rubriker och underrubriker.

Portfölj och referensprojekt

Visa upp dina tidigare arbeten och projekt i en portföljsektion på hemsidan. Detta ger besökarna en inblick i din erfarenhet och expertis, samt visar konkreta exempel på vad du kan erbjuda. Inkludera högkvalitativa bilder och beskrivningar av projektet, samt eventuella referenser eller rekommendationer från tidigare kunder.

Kontaktinformation och offertförfrågan

Det är viktigt att besökare enkelt kan hitta din kontaktinformation och skicka en offertförfrågan. Inkludera en tydlig adress, telefonnummer och e-postadress, samt ett kontaktformulär där kunderna kan beskriva sina önskemål och få en offert på arbetet. Detta gör det enklare för potentiella kunder att ta kontakt och ökar chansen att de väljer dig som hantverkare.

Om oss-sida

En välformulerad “Om oss”-sida ger besökarna en inblick i ditt hantverksföretags historia, värderingar och koncept. Det kan hjälpa till att skapa en koppling mellan kunderna och ditt företag samt ge en känsla av autenticitet. Inkludera information om grundarna, utbildning och erfarenhet, samt eventuella utmärkelser eller erkännanden som du har fått inom ditt yrkesområde.

Responsiv design

En hemsida med responsiv design anpassar sig automatiskt till skärmstorleken på enheten som besökaren använder. Detta gör det enklare för kunder att navigera på sidan, oavsett om de använder en dator, surfplatta eller mobiltelefon. En responsiv design är idag nästan en nödvändighet då allt fler människor söker information och tar kontakt med hantverkare online via mobila enheter.

Sociala medier

Integrera sociala medieknappar på din hemsida så att besökare enkelt kan följa ditt hantverksföretag på plattformar som Facebook, Instagram och LinkedIn. Detta ger dig möjlighet att bygga en relation med kunderna och hålla dem uppdaterade om erbjudanden, nyheter och projekt. Dessutom kan du visa upp ditt arbete och nå en bredare publik genom att dela bilder och inlägg på sociala medier.

FAQ och kundtjänst

Inkludera en FAQ-sektion på din hemsida där du svarar på vanliga frågor om dina tjänster, offertprocessen och garantier. Erbjud även en chattfunktion eller kontaktformulär där kunderna kan ställa frågor och få hjälp i realtid. Detta visar att du värdesätter kundservice och är villig att hjälpa kunderna med deras frågor och problem.

Certifieringar och branschtillhörighet

Om du har certifieringar eller är medlem i branschorganisationer, se till att inkludera dessa uppgifter på din hemsida. Detta visar att du är engagerad i att upprätthålla höga yrkesstandarder och att du är pålitlig och professionell.

Genom att inkludera dessa viktiga funktioner på din hantverkares hemsida skapar du en användarvänlig och effektiv plattform som ger besökare all information de behöver för att välja dig som hantverkare och bli nöjda kunder.

Slutligen är det viktigt att webbplatsen är sökmotoroptimerad (SEO) för att säkerställa att den rankas högt i sökresultat och kan nås av så många potentiella kunder som möjligt.

 

En professionell hemsida kan hjälpa dig att attrahera nya kunder och bygga förtroende med befintliga kunder. Genom att inkludera all viktig information på din hemsida kan du attrahera nya kunder och stärka din online-närvaro.

 

Behöver du hjälp med en hemsida till ditt företag så hjälper vi på Webbyrån WEBBAB med en proffsig webbsida till ett bra pris! Välkommen som kund hos oss!

026-61 40 00